Kinderen redden met Professor Plons pakjesavond in Maritiem Museum Rotterdam

Zaterdag 12 november tot en met 5 december is het Maritiem Museum Rotterdam de thuishaven van Sinterklaas. Het is groot feest in de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons, maar er is een groot probleem waar de kinderen goed bij kunnen helpen. Ook is de échte Pakjesboot 12 te gast in de Maritiem Museum Haven, kunnen kinderen deelnemen aan de marsepein workshop, wordt er voorgelezen en mogen leden van Professor Plons’ Spetterclub gratis hun schoentje zetten (bron: persbericht).

-

In de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons gaan kinderen van 4 tot 10 jaar op avontuur in de haven van de professor en zijn vrienden Kapitein Kurk, Sai-Ling, Mecha Mo en Dobber en maken spelenderwijs kennis met de maritieme wereld. Nu de Sint in het land is, klinkt ‘Zie ginds komt de stoomboot’ van de kades en de schepen liggen vol cadeaus die uitgeladen moeten worden. De Sint heeft echter een groot probleem: de inpakpieten zijn vier chocoladeletters kwijt die in een van de containers in de haven zitten. Maar welke? Kinderen mogen zich verkleden als Piet en de Sint uit de brand helpen.

Van 30 november tot en met 4 december combineren ligt de échte Pakjesboot 12 (bekend van de aankomst van Sinterklaas op TV) in de haven. Kinderen kunnen rondkijken waar Sinterklaas slaapt en waar de Pieten cadeautjes inpakken en pepernoten bakken. In zijn werkkamer lopen ze Sint zelf tegen het lijf! Reserveer vooraf op pakjesboot.nl voor de rondleiding, vol=vol! Op vertoon van een bevestigingsmail krijgen de kinderen bovendien tot en met 31 december 50% korting op hun bezoek aan het Maritiem Museum.

Op de zondagen 27 november en 4 december werken kinderen tussen 12.00 en 16.00 uur onder begeleiding met marsepein en mogen na afloop hun zelfgemaakte traktatie mee naar huis nemen. Op 30 november en 3 en 4 december kunnen kinderen neerstrijken om te luisteren naar het avontuur waarin Professor Plons Sinterklaas helpt. Kinderen kunnen in het museum of op de website van het museum gratis lid worden van Professor Plons’ Spetterclub. Ze ontvangen dan regelmatig digitale flessenpost, een vriendenboekje en een clubpas waarmee ze leuke voordelen hebben. Van 12 november tot en met 3 december mogen Spetters hun schoen zetten in de haven van Professor Plons. Sint en Piet vullen de schoentjes met een cadeautje. En ze krijgen 20% korting op een bezoek aan de pakjesboot.

-

Lees ook:Red jij pakjesavond?
Lees ook:Maritiem Museum Rotterdam: Kinder-doe-expo Professor Plons bestaat 25 jaar
Lees ook:Uitzwaaien Sinterklaas op zaterdag 6 december
Lees ook:Maritiem Museum in voorjaarsvakantie extra lang open vanwege succes Offshore Experience
Lees ook:Weerplaza creëert Sinterklaas weerjournaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>