Breda in de ban van Glazen Huis en Winterland Breda

De komende weken is Breda in de ban van het Glazen Huis en Winterland Breda. Het Glazen Huis staat van 18 tot en met 24 december op de Grote Markt en de binnenstad staat tot en met 8 januari in het teken van Winterland Breda, in het leven geroepen om bezoekers van het Glazen Huis iets extra’s te bieden. Park Valkenberg is omgetoverd tot Winter Parc, met lekker eten en drinken, een nostalgische kermis, Santa’s House en de Magic Forest Show. Op het water in de Haven ligt een ijsbaan, op de Havermarkt staat een ijsglijbaan en op het Kasteelplein een Spiegeltent met theater-, muziek- en kindervoorstellingen. Winterland Breda is tot 24 december geopend van 12.00 tot 23.00 uur en in de resterende weken vanaf 10.00 uur (op nieuwjaarsdag om 14.00 uur).

Zie ook: Nagellakactie #heelhollandlakt van zieke Tijn

3FM Serious Request heeft dit jaar haar Glazen Huis opgebouwd op de Grote Markt in Breda. Zondag 18 december sluit DJ Hardwell in zijn thuisstad de deur rond 20.15 uur. Daarmee start de 13e editie van 3FM Serious Request. Tot en met 24 december zitten dit jaar niet drie, maar twee dj’s  - Domien Verschuuren en Frank van der Lende – zonder eten opgesloten en draaien tot kerstavond zes dagen lang non-stop muziek te draaien voor het goede doel.  Ieder jaar wordt de aandacht gevestigd op een stille ramp, dit jaar is dat longsteking on der kinderen. Elk jaar sterven 900.000 kinderen onnodig aan deze ziekte, terwijl ze met de juiste behandeling en goede informatie kunnen worden gered.

Iedereen kan tegen betaling een verzoeknummer aanvragen of zelf een inzamelingsactie – zo zijn er regionaal ook Glazen Huizen – op touw zetten. De radiozender werkt samen met het Rode Kruis. Iedere dag komen er artiesten en BN’ers langs of komen ‘logeren’, onder wie Humberto Tan en Dionne Stax. Zaterdag 24 december wordt het duo ‘bevrijd’ en wordt de eindstad van het opgehaalde geld bekendgemaakt tijdens het afsluitende muziekfeest. De NS biedt 20 % korting aan op treinen vanuit het hele land naar Breda. De gemeente stippelt voor bezoekers speciale looproutes uit: vanaf het station loopt een eenrichtingsroute voor wandelaars richting Glazen Huis. De Grote Markt is tijdens Serious Request dag en nacht bereikbaar, maar bij grote drukte kunnen enkele toegangspoorten tijdelijk dichtgaan.

Vlaanderen kent iets soortgelijks: De Warmste Week: Music for Life. Alle radio- en tv-netten van VRT (Vlaamse Radio en Televisie) doen eraan mee. Drie dj’s ‘kamperen’ van 18 tot en met 24 december in recreatiegebied De Schorre (tussen Antwerpen en Mechelen) en draaien 24 uur per dag verzoeknummers. Hier wordt niet één doel gekozen: geldgevers kunnen zelf kiezen uit een aantal van tevoren vastgestelde doelen.

Lees ook:Het Glazen Huis staat in Breda
Lees ook:Donderdag gaat Glazen Huis voor 3FM Serious Request op slot in Heerlen
Lees ook:Serious Request 2014 – Glazen Huis staat in Haarlem
Lees ook:Serious Request 2013 – Glazen Huis staat in Leeuwarden
Lees ook:Serieuzzz Live Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>