Poëzieweek, poëziegeschenk, Landelijke Gedichtendag en Poëziemarathon Groningen

Donderdag 28 januari tot en met 3 februari vindt de 17e editie van de Poëzieweek (2017: klik hier). De laatste donderdag van januari staat poëzie in Nederland en Vlaanderen in de schijnwerpers tijdens de Landelijke Gedichtendag, in 2000 in het leven geroepen door Poetry International. Sinds 2013 is deze dag uitgebreid tot de Poëzieweek, met de hele week activiteiten in beide landen.

Onder het motto ‘Jaren die druppelend versmelten’ in het thema dit jaar ‘herinneringen’.  Net als de Boekenweek in maart kent de Poëzieweek het Poëziegeschenk, dit jaar geschreven door de Vlaming Stefan Hertmans (Gent, 1951), tijdens deze week gratis bij aankoop van tenminste 12,50 euro aan poëzie. In Groningen vond in het jaar 2000 een 24-uurs Poëziemarathon plaats. Die had zo’n succes, dat het een jaarlijks terugkerend meerdaags evenement werd. Zaterdag 23 januari tot en met 3 februari zijn er in Groningen uiteenlopende activiteiten.

Lees ook:Poëzieweek 2018, Gedichtendag en Groninger Poëziemarathon
Lees ook:Poëzieweek, Landelijke Gedichtendag en Poëziemarathon Groningen
Lees ook:Poëzieweek Nederland en Poëziemarathon Groningen
Lees ook:Poëzieweek en Gedichtendag 2014
Lees ook:‘Dichter bij het pluche’: 31/1 – schrijfevenement tijdens Nationale Poëzieweek – De Verhalenboot Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>