Poëzieweek en Gedichtendag 2014

Donderdag 30 januari tot en met woensdag 5 februari vindt de tweede Poëzieweek plaats (2015: klik hier). Sinds 2000 is iedere laatste donderdag van januari Gedichtendag, hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Die avond worden in de Antwerpse Arenbergschouwburg de Herman de Conickprijs uitgereikt: een vakjury kiest de beste dichtbundel en het beste debuut, het publiek kiest het beste gedicht. Vorig jaar was de Gedichtendag voor het eerst de start van de Poëzieweek: voor alle activiteiten was één dag simpelweg te kort geworden. De traditionele Gedichtendag-activiteiten en -materialen blijven bestaan, maar gaan op in de Poëzieweek.

De Gedichtendagbundel heet voortaal Poëziegeschenk. Wat blijft is dat alle liefhebbers van dichtkunst op zo veel mogelijk plekken in Nederland en Vlaanderen hun eigen activiteiten blijven organiseren. Dichter des Vaderland is Anne Vegter (1858), de eerste vrouw die het ereambt van Ambassadeur voor de Vaderlandse poëzie voor haar rekening neem. K. Schippers (1936) schrijft het Poëzieweekgeschenk ‘Buiten beeld’, als cadeau bij aankoop van 12,50 euro aan poëzie. Op 5 februari wordt in de Amsterdamse Zuiderkerk de winnaar bekendgemaakt van de 5e Turing Gedichten Wedstrijd, de hekkensluiter van de Poëzieweek, met aansluitend het Gedichtenbal.

Lees ook:Poëzieweek, poëziegeschenk, Landelijke Gedichtendag en Poëziemarathon Groningen
Lees ook:Poëzieweek, Landelijke Gedichtendag en Poëziemarathon Groningen
Lees ook:Poëzieweek 2018, Gedichtendag en Groninger Poëziemarathon
Lees ook:Poëzieweek Nederland en Poëziemarathon Groningen
Lees ook:Gedichtendag 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>