Werelderfgoedweekend 2017

Zaterdag 9 en zondag 10 september is het UNESCO Werelderfgoedweekend, een gezamenlijk initiatief van de tien Nederlandse werelderfgoederen: de Stelling van Amsterdam, de molens van Kinderdijk, de Amsterdamse grachtengordel, droogmakerij de Beemster, het voormalig eiland Schokland in de Noordoostpolder, het Woudagemaal in Lemmer, de Waddenzee, het Roetveld-Schröderhuis in Utrecht en de Van Nelle-fabriek in Rotterdam.

Het Werelderfgoedweekend is zoiets als Open Monumentendag voor werelderfgoederen en vindt dit jaar dan ook op dezelfde datum als Monumentendag plaats. Op beide dagen organiseren zij bijzondere activiteiten voor het publiek, onder het motto Ons Werelderfgoed is wereldberoemd, binnenkort ook in Nederland.’ Het tiende Nederlandse Werelderfgoed is de historische binnenstad van Willemstad op Curaçao.

Lees ook:UNESCO Werelderfgoedweekend 2015
Lees ook:Open Monumentendag – 9 en 10 september
Lees ook:‘Ik ben trots op mijn Werelderfgoed’ – pop-up stores in Noord-Holland
Lees ook:Jopenfestival en 023 Uur Haarlem Cultuur
Lees ook:Parcours Maastricht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>