Open Monumentendag – 9 en 10 september

Zaterdag 9 en zondag 10 september vindt 31e editie plaats van Open Monumentendag en zijn meer dan vierduizend monumenten in het hele land gratis te bekijken. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je anders niet snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Thema dit jaar is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Het thema verbindt bewoners van de stad en van het platteland en mensen die rondtrekken, en verbindt historische perioden met het nu. 

Alle monumenten die meedoen, zijn te herkennen aan de Open Monumenten-vlag. Open Monumentendag valt op meerdere locaties samen met andere activiteiten. Zo houdt het havenstadje Elburg tot en met 10 september haar de jaarlijkse Botterdagen, Enschede het GOGBOT Festival, Leerdam de Nationale Glasdagen, beleeft Haarlem het Haarlem Cultuur Festival, Valkenswaard haar jaarlijkse Bloemencorso, net als Lichtenvoorde, en Maastricht Het Parcours, als opening van het culturele seizoen in de regio. De tien Nederlandse werelderfgoederen houden Werelderfgoedweekend. Liefhebbers van orgelmuziek kunnen zaterdag hun hart ophalen tijdens de Nationale Orgeldag. Veel kerken in het land openen hun deuren om het publiek te laten genieten van orgelconcerten

Lees ook:Open Monumentendag 2016 – zaterdag 10 en zondag 11 september
Lees ook:Open Monumentendag, Nationale Orgeldag en Wereld Chocoladedag 2015
Lees ook:Open Monumentendag 2011
Lees ook:Open Monumentendag 2014 – thema: op reis
Lees ook:Open Monumentendag 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>