Prinses Beatrix opent Vila Mondriaan in Winterswijk

Dinsdagmiddag 21 mei 2013 opent prinses Beatrix Villa Mondriaan in Winterswijk: de eerste opening na haar troonsafstand. Het nieuwe museum is gevestigd in het huis in de Achterhoek, waar de wereldberoemde schilder Piet Mondriaan (1872-1944) opgroeide. Hij werd in Amersfoort geboren, maar verhuisde toen hij acht jaar oud was naar Winterswijk. Daar begon zijn carrière als schilder. De openingstentoonstelling heet dan ook: ‘Waar het allemaal begon’, met werken uit zijn eerste 20 levensjaren, de zogeheten Winterswijkse periode. Met behulp van multimedia en bijdragen van hedendaagse kunstenaars wordt het levensverhaal van Mondriaan verteld.

 

Prinses Beatrix onthult het schilderij Kleine Jantje, dat vorig jaar werd ontdekt tijdens het programma Schatgraven van Omroep Gelderland. De Commissaris van de Koningin Cornielje overhandigt het Kroonboek van omroep Gelderland aan de prinses, met foto’s van herinneringen  van Gelderlanders aan Koningin Beatrix. Villa Mondriaan blijft in eerste instantie open tot en met 15 september, meldt de provinciale omroep.

Lees ook:Koninklijk feestje in Carré
Lees ook:Onbekend schilderij Rembrandt ontdekt
Lees ook:CHIO 2014 – paardensport op topniveau in Rotterdam
Lees ook:Prinses Beatrix bij 65-jarig jubileum KWF Kankerbestrijding in DeLaMar Theater
Lees ook:Fototentoonstelling Beatrix op Soestdijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>