Leidse Scratch Muziekdagen

De Scratch Muziekdagen in Leiden bestaan 25 jaar. Scratch komt van start from scratch: met niets beginnen. Circa duizend liefhebbers uit alle delen van het land studeren met elkaar een muziekstuk in, zonder dat ze eerder met elkaar hebben gewerkt. Overdag zijn repetities, om 19.30 uur begint het concert in de Pieterskerk: zaterdag 16 en zondag 17 februari en het weekend erop. Programma en tickets: zie website.

 

In 1987 waren een aantal leden van het Leids Studentenkoor en –orkest Collegium Musicum (CM) voor een internationale uitwisseling in New York. Engelse collega’s opperden het plan om binnen één dag met elkaar de Messiah van Georg F. Händel in te studeren en uit te voeren. Terug in Leiden besloot een aantal deelnemers hierop voort te borduren. Ze schreven koren en orkesten in de buurt  aan en in juni 1988 vond de eerste Leidse Scratch Muziekdag plaats. Inmiddels telt het evenement zo’n 3.800 deelnemers in vier dagen, overal vandaan, ook uit het buitenland. De enige professionele krachten zijn dirigent en solisten. De Scratch Muziekdagen Leiden hebben een unieke plek veroverd in de Nederlandse muziekwereld en zijn het grootste Scratch evenement in Europa.

Lees ook:Breda Spanjaardsgatconcert
Lees ook:Concours De Gouden Pet op slotdag Leidse Lakenfeesten
Lees ook:Eper Paardenvierdaagse 2011
Lees ook:55+ Expo Arnhem
Lees ook:Paardenvierdaagse Epe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>