Museum de Fundatie Zwolle beleeft topjaar

Museum de Fundatie maakt een geweldig jaar door: tot nu toe passeerden meer dan 100.000 bezoekers de kassa’s op de locaties in Zwolle en Heino/Wijhe. Tentoonstellingen van onder meer Marte Röling, Jan Fabr en George Grosz zorgden voor grote toeloop. Ook nam de publieke belangstelling voor de eigen collecties toe, met  Vincent van Gogh’s de Molen ‘Le blute-fin’ als absolute hoogtepunt. Half november wordt bekend  of het Museum de Fundatie is gelukt de  BankGiro Loterij Museumprijs 2010 in de wacht te slepen. Het publiek bepaalt de winnaar en kan stemmen tot en met 14/11 (bron: persbericht).


Van de ruim 100.000 bezoekers bezochten er 65.000 Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle en 36.000 Kasteel het Nijenhuis bij Heino,  tegen respectievelijk 35.000 en 14.000 half oktober 2009. Tot nu toe werd de absolute top bereikt in 2008 met ruim 117.000 bezoekers. Ook 2011 belooft een goed jaar te worden. In Zwolle zullen achtereenvolgens Neoclassicisme en Biedermeier uit de Collecties van de Prins van Liechtenstein, recent werk van schilder Evert Thielen, de groepstentoonstelling Meer Licht en een expositie rond Moderne Devotie (in samenwerking met Historisch Centrum Overijssel en Stedelijk Museum Zwolle) te zien zijn. Rond Kasteel het Nijenhuis krijgt de beeldentuin komend voorjaar nieuwe glans door plaatsing van een groot aantal beelden uit de collectie van Museum Beelden aan Zee.

 

Tot en met 14 november van dit jaar dingt Museum de Fundatie met het Stedelijk Museum Schiedam en het Museum Boijmans van Beuningen naar  de BankGiro Loterij Museumprijs, een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij in samenwerking met de Nederlandse Museumvereniging. De jury roemde de helderheid van de presentaties, de goede educatieve introductie en het vriendelijke personeel.  Museum de Fundatie beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst die zijn oorsprong vindt in de verzameling van de oud-directeur van Museum Boymans in Rotterdam, Dirk Hannema en later belangrijke aanvullingen kende met ondermeer de kunstcollectie van de Provincie Overijssel.    

Lees ook:Topjaar voor museum de Fundatie in Zwolle
Lees ook:BankGiro Loterij steunt cultuur met 58 miljoen euro
Lees ook:Museumprijs voor Boijmans van Beuningen
Lees ook:Goed Geld Gala: genereuze bijdrage BankGiro Loterij voor culturele sector
Lees ook:Museum Fundatie Zwolle: Zie de mens – 100 jaar, 100 gezichten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>