Jubileum en zwanenzang Krisztina du Châtel

Dansgroep Krisztina de Châtel bestaat 30 jaar. Donderdag 30 oktober vindt in het Lucent Danstheater in Den Haag de première plaats van ‘Giubileo’, de jubileumvoorstelling met een groot aantal dansers, nieuw werk van De Châtel zelf en gastchoreografieën. De première vindt plaats binnen het tweejaarlijkse Haagse dansfestival Cadance Festival en in samenwerking met Holland Dance Events. Tijdens dit festival is in het Lucent Danstheater de jubileumtentoonstelling 30 Jaar Dansgroep Krisztina de Châtel te zien, die meereist met de voorstellingen van ‘Giubileo’ door Nederland. Na de première gaat de groep eerst naar Brazilië om op te treden op het Hollands Brazil Festival in São Paulo.

De laatste voorstelling is op zondag 21 december in de Stadsschouwburg in Amsterdam: dat zal de allerlaatste voorstelling zijn van dansgroep Krisztina de Châtel. Na dit jubileumjaar gaat de dansgroep op in Dansgroep Amsterdam. De Châtel vormt samen met Itzik Galili het stedelijk gezelschap voor hedendaagse dans. Eind maart 2009 komt als eerste programma ‘Fier!’ uit: een vierluik van bestaand en nieuw werk, dans en beeldende kunst, eigen werk en gastchoreografen.

Het Dansersfonds ’79 koos danser Massimo Molinari (1972) tot winnaar van de prijs van verdienste 2008, ‘vanwege zijn jarenlange waardevolle bijdrage in de ontwikkeling van de eigentijdse dans in Nederland.’ De Italiaan woont en werkt al jaren in Nederland, volgde zijn opleiding aan de Moderne Dans Academie in Amsterdam, startte zijn carrière bij de groep van De Châtel en keerde daar na omwegen (onder andere Scapino Ballet Rotterdam) weer terug. In 2005 ontving hij de Gouden Zwaan, de meest prestigieuze prijs die een danser in Nederland kan krijgen.

Lees ook:Dans bekijken én doen in de Dansweek
Lees ook:Nederlands Dans theater bestaat 50 jaar
Lees ook:Koningin bij opening Holland Dance Festival
Lees ook:Dansweek Zeeland 2011
Lees ook:Holland Dance Festival in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>