Koninklijk Schiphol viert 100e verjaardag met Superburendag

Maandag 19 september bestaat Schiphol honderd jaar. De luchthaven mag zich voortaan ‘Koninklijk‘ noemen en een kroontje in haar logo dragen. Een bedrijf of organisatie moet minstens honderd jaar bestaan en van onbesproken gedrag zijn, om ‘koninklijk’ te mogen heten. Schiphol viert haar verjaardag op zaterdag 17 en zondag 18 september met een ‘Superburendag‘.

Zie ook: Eropuit in september

Iedereen kan een kijkje komen nemen achter de schermen: van security tot verkeersleiding en van douane tot brandweer (aanmelden: klik hier). Op een speciale locatie is een route ingericht waar van alles te zien, te leren en te ervaren is en waar de mooiste, opmerkelijkste en ontroerendste verhalen over een eeuw Schiphol worden verteld. Van het eerste militair vliegtuigje dat landde op de drassige bodem van het drooggelegde Haarlemmermeer tot de mega luchthaven met een miljard reizigers per jaar. De naam – ‘Sciphol‘ komt voor het eerst voor in een stuk uit 1447, maar over de oorsprong van de naam verschillen de meningen.

Lees ook:Schiphol beste luchthaven van Europa
Lees ook:Schiphol steeds minder in trek
Lees ook:Vliegtuigbom legt deel Schiphol plat
Lees ook:KLM vier 90-jarig bestaan
Lees ook:Deel Schiphol ontruimd na bommelding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>