Rijk zoekt ideeën voor herbestemming Paleis Soestdijk

Minister Blok (Rijksdienst) roept op tot voorstelen voor een herbestemming van Paleis Soestdijk. Het paleis was decennialang de woning van wijlen koningin Juliana en prins Bernhard. Sinds zijn dood in 2004 staat het pand leeg. Het paleis en het landgoed zijn sinds 1971 eigendom van het Rijk. De minister volgt het advies van de Ronde Tafel Paleis Soestdijk, een spontaan ontstane groep van mensen die het beste met het Paleis voorhebben. Zie ook: Picknick in het Park Paleis Soestdijk

Voor drie tot vier geschikte voorstellen ligt 100.000 euro per voorstel klaar voor verdere uitwerking. Dat schrijft minister Blok in een brief aan de Tweede Kamer. De Ronde Tafel noemt enkele uitgangspunten waaraan een nieuwe bestemming in ieder geval moet voldoen. Zo moeten het Paleis en het landgoed één geheel blijven, moet er met het middengedeelte zorgvuldig worden omgegaan, moet de voorzijde van de gevel houden blijven en moet het toegankelijk zijn voor het publiek. Verder moeten ideeën financieel haalbaar zijn en niet indruisen tegen de visie van de gemeente Baarn en de provincie Utrecht.

Lees ook:Wordt Paleis Soestdijk getransformeerd tot ‘Eden Soestdijk’?
Lees ook:Wat doen we met paleis Soestdijk
Lees ook:Donkere wolken boven Nationaal Historisch Museum
Lees ook:Paleis Soestdijk jaar langer open voor publiek
Lees ook:Maand langer strippenkaart in Zuid-Holland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rijk zoekt ideeën voor herbestemming Paleis Soestdijk

  1. Henk Prosman

    Verkoop paleis Soestdijk aan een hotelketen met de voorwaarde dat het paleis behalve als hotel/restaurant ook geschikt wordt gemaakt voor meerdaagse internationale conferenties. Een gedeelte van het landgoed openstellen voor de gewone hotelgasten en een ander deel voor conferentie-deelnemers met een meditatief doel. Overweeg of het zinvol is, enkele karakteristieke vertrekken van de koninklijke familie in de oude staat te brengen voor bezichtiging van de gasten en bezoekers.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>