Uitzwaaien Sinterklaas als hij terug naar Spanje gaat

Als het werk erop zit vertrekt Sinterklaas met zijn Pieten terug naar Spanje: op de dag na Sinterklaas, 6 december. Dat is eigenlijk zijn eigen verjaardag, de traditionele Pakjesavond is de avond ervoor. In een grijs verleden was het gebruikelijk om de Goedheiligman uit te zwaaien, maar wij weten niet beter dan dat hij met stille trom vertrekt. Een paar jaar geleden werd die verloren gewaande traditie opgepikt door Haarlem en Scheveningen; inmiddels hebben andere gemeenten het stokje overgenomen (er zijn er wellicht meer, tips zijn welkom): 

 

Hoek van Holland: woensdag 7 december verzamelen bij rugbyclub The Hookers om 16.40 uur, vertek naar de Berghaven 16.45-17.00 uur; de boot vertrekt om 17.45 uur vanuit de Berghaven, met om 18.00 uur vuurwerk.

Hulst: uitzwaaien om uur 18.00 uur bij ‘s Landshuis.

Monnickendam: feest vanaf 18.00 uur in de Grote Kerk, 1915.uur start optocht met fanfare naar de Binnenhaven, Sint vertrekt met veel Bengaals vuurwerk.

Oostzaan: vanaf 17.45 uur verzamelen op het Kerkplein. Om 18.00 uur ontvangt de burgemeester Sinterklaas op het bordes van het gemeentehuis. Circa 18.30 uur vertrekt hij met zijn Pieten.

Uithoorn (onder Amstelveen): vertrek 17.00 vanaf Basisschool De Springschans.

Wijk bij Duurstede: Sint vertrekt met de golfkar van zijn logeeradres Kasteel Duurstede naar de haven; neem je lampion mee naar de haven.

Lees ook:Uittocht Sint: Sinterklaas uitzwaaien als hij naar Spanje teruggaat
Lees ook:Uitzwaaien Sinterklaas op zaterdag 6 december
Lees ook:Uitzwaaien Sint en Piet tijdens Uittocht Sinterklaas 2012
Lees ook:Uitzwaaien Sinterklaas 2011
Lees ook:Uittocht Sint gaat gewoon door

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>