Zondag 9 oktober: Nationale Bokbierdag Zutphen

Zondag 9 oktober vindt in Zutphen de 20e editie plaats van de Nationale Bokbierdag. Wat in 1996 begon als bescheiden horecafeestje rondom  bokbier in de Hanzestad aan de IJssel, groeide uit tot een evenement dat tot ver over de landsgrenzen bekendheid geniet, met ieder jaar zo’n honderdduizend bezoekers. De toegang is gratis. Hoogtepunt is de grote nostalgische optocht met historische voertuigen, oude landbouwwerktuigen, veel paarden en natuurlijk veel nostalgische bierwagens.

De deelnemers maken zich vanaf 11.00 uur gered op het parkeerterrein van de Hanzehal. De optocht vertrekt om 14.00 uur vanaf de IJsselkade voor de route door de binnenstad van Zutphen. Vanaf ongeveer 15.30 uur kan het publiek voor één euro de deelnemers van dichtbij bekijken op het startterrein. In de binnenstad staat de Bokbiermarkt op zes locaties en presenteren 20 Zutphense horecabedrijven verschillende soorten bokbier, met naast bier ook wijn, frisdrank, eten en muzikale omlijsting. Het evenement wordt om 13.30 uur officieel geopend door de burgemeester op het ‘s Gravenhof. Om 12.00 uur begint daar de kinderkermis. Om 13.00 uur gaan de tapkranen open en het bier vloeit rijkelijk tot 18.30 uur.

Lees ook:Nationale Bokbierdag Zutphen 2014
Lees ook:Nationale Bokbierdag Zutphen
Lees ook:Nationale Bokbierdag 2012 in Zutphen
Lees ook:Nationale Bokbierdag Zutphen
Lees ook:Nationale Bokbierdag 2010 in Zutphen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>