Filmfestival Africa in the Picture in Amsterdam

Vrijdag 18 oktober 2012 opent de 15e editie van het filmfestival Africa in the Picture (AITP). Tot en met zondag 28 oktober zijn op drie locaties in Amsterdam maar liefst 80 films te zien die zijn gemaakt door filmmakers uit de Afrikaanse diaspora: in de Melkweg, Smart Project Space (op het voormalige WG-terrein in Oud-west) en NoLIMIT in Amsterdam Zuidoost.

Daarnaast is er een interdisciplinair programma met visual arts, workshops, lezingen en debatten. Het festival opent in Smart Project Space met de met prijzen overladen Tey / Today / Aujourd’hui, met als special guest de maker van de film, Alain Gomis. Op zondag 28 oktober worden er vier ATIP films vertoond op het Leids Film Festival. De Award ceremonie en het eindfeest vinden plaats in de Melkweg op 28 oktober vanaf 21.00 uur. Voor het eerst organiseert AITP een expositie, die op zaterdag 20 oktober wordt geopend in Smart Project Space. Zaterdag 20 oktober opent Gay Africa in the Picture, ook in Smart Project Space.

Lees ook:Africa in the Picture filmfestival
Lees ook:Sonic Acts Festival 2012 Amsterdam
Lees ook:Paff (Parool Film Fest): nieuw filmfestival in Amsterdam
Lees ook:Leids Film Festival 2012
Lees ook:Boeddhistisch Film Festival in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>