North Sea Jazz Festival 2011 in Ahoy

Vrijdag 8 tot en met zondag 10 juli 2011 is Ahoy Rotterdam voor de zesde keer het domein van het North Sea Jazz Festival (2013: klik hier). Het grootste indoor jazzfestival ter wereld beleeft haar 36e editie  en is uniek op de wereld omdat het drie dagen  jazz uit verleden, heden en toekomst onder één dak biedt. Een greep uit het programma: BB King, Paul Simon, Natalie Cole, Candy Dulfer, het Concertgebouw Jazzorkest, Metropole Orkest, Toots Thiememans, Tom Jones, Snoop Dogg, Seal, Alain Clark en Gotan Project.

 

Het festival opent donderdag 7 juli in Ahoy met het North Sea Jazz Gala, met jazzlegende Natalie Cole. Het jazzfestijn heeft dit jaar een heuse Koning van de Nacht: niemand minder dan superster Prince verzorgt de drie avonden na het reguliere programma tot in de kleine uurtjes de zogenaamde plusconcerten, die overigens niet in het All-in ticket vallen. Niet alleen Ahoy, maar heel Rotterdam staat tot en met 10 juli in het teken van jazz, met de zesde editie van North Sea Roud Town. Op verschillende locaties in de havenstad zijn ruim 150 concerten, tentoonstellingen, masterclasses, lezingen, jazzsessies, straatoptredens en afterparty’s.

 

North Sea Jazz biedt ieder jaar ook aanstormend talent een podium om door te breken en reikt ieder jaar de Paul Acket Award uit aan een artiest die meer aandacht verdiend: dit keer gaat de prijs naar de Noorse trompettist Arve Hendriksen.  Dit jaar wordt er geen Artist in Residence uitgenodigd (een gerenommeerde jazzartiest): in plaats daarvan krijgen twee jonge talentvolle acts ‘Carte Blanche’: Kyteman en Rudresh Mahanthappa. Net als de Artist in Residence krijgen zij de ruimte om op alle festivaldagen acte de présence te geven. De deuren van Ahoy gaan vrijdag en zaterdag om 16.30 uur open, op zondag om 14.30 uur.

Lees ook:North Sea Jazz Festival 2012 in Ahoy
Lees ook:North Sea Jazz Festival 2017 in Ahoy Rotterdam
Lees ook:North Sea Jazz Festival in Ahoy Rotterdam
Lees ook:North Sea Jazz Festival 2010 in Ahoy Rotterdam
Lees ook:North Sea Jazz Festival 2013 in Ahoy Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>