Bloemencorso Valkenswaard 2013

Zondag 8 september 2013 staat Valkenswaard, ten zuiden van Eindhoven, in het teken van het jaarlijkse Bloemencorso Valkenswaard, dit jaar voor de 60e keer (2014: klik hier). Iedere tweede zondag in september rijden met 2,5 miljoen dahlia’s opgetuigde praalwagens door het dorp. De 14 buurtschappen hebben ieder één corsowagen, dat met muziek en straattheater op en rondom de praalwagens het thema uitbeeldt, dit keer ‘Made in Holland, Nederlanders in de vergetelheid’: de 14 wagens beelden elk iets uit wat Nederland in de afgelopen 60 jaar beroemd heeft gemaakt. De parade begint om 14.00 uur vanaf de Markt en trekt tweemaal door Valkenswaard.

Op het parcours staan meerdere tribunes. Rondom het parcours is er vanaf 12.00 uur een programma voor jong en oud. Na de corso organiseert de horeca op de Statie en de Markt de Dahlia After Party. Het bloemencorso is dit jaar voor het eerst in zijn geheel te zien op Omroep Brabant TV. Het corso Valkenswaard komt voort uit de bevrijding in september 1944. Na jaren van optochten met versierde fietsen en bolderwagens trok in 1953 het eerste bloemencorso door de straten. Met de jaren werd het corso grotere en complexer, met ingewikkelde constructies, beweegbare delen, theater en (live) muziek: werden in 1963 zo’n 150.000 dahlia’s gebruikt, nu zijn dat er 2,5 miljoen.

Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard 2014
Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard 2011
Lees ook:Zondag 11 september: Bloemencorso Valkenswaard
Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard – zondag 10 september
Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>