Flower Parade 2013 in Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk

Zaterdag 10 augustus 2013 vindt de 68e editie plaats van de Flower Parade van Rijnsburg (2014: klik hier). De optocht staat dit jaar in het teken van Nederlandse attracties en bezienswaardigheden. Praalwagens en auto’s met bloemen, muziekcorpsen en figuranten trekken door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Staat in het voorjaar het Bloemencorso op de agenda, sinds 1946 vindt er iedere tweede zaterdag van augustus in deze regio, van oudsher een bloemengebied, ook een bloemencorso plaats, dat sinds een paar jaar is omgedoopt in Flower Parade. De optocht trekt jaarlijks een slordige 250.000 bezoekers en wordt opgenomen door omroep MAX. De parade op zaterdag luidt de Rijnsburgse feestweek in. De opening is op vrijdag 9 augustus: vanaf 19.00 uur is het publiek (gratis) welkom in Bloemenveiling FloraHolland voor de Flower Parade Show.

 

Daar staan alle praalwagens opgesteld en wordt het publiek getrakteerd op een avondvullend programma. Zaterdag vertrekt de Flower Parade om 13.00 uur vanaf de bloemenveiling en trekt door Rijnsburg, Katwijk (binnenkomst vanaf 14.00 uur) en Noordwijk (binnenkomst vanaf 18.00 uur). De parade arriveert aan het begin van de avond op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk aan zee en kan het publiek de praalwagens de hele avond en op zondag bewonderen. Er worden prijzen uitgeloofd voor de mooiste praalwagen, de mooist versierde auto, de publieksprijs en het beste bindwerk.

Lees ook:Bloemencorso trekt door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk
Lees ook:Flower Parade Rijnsburg 2012
Lees ook:Flower Parade 2013 Rijnsburg
Lees ook:Flower Parade 2014 Rijnsburg, Noordwijk en Katwijk
Lees ook:Zaterdag 13 augustus: Flower Parade Rijnsburg 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>