Week van de Dialoog 2013

Tot en met zondag 10 november vindt voor de zesde keer de Nationale Week van de Dialoog plaats. Met 100 deelnemende steden en dorpen is deze week groter dan ooit. In heel het land gaan meer dan 30.000 mensen voor een goed gesprek om de tafel zitten met onbekenden uit hun woon- of werkomgeving. Ze wisselen ervaringen, ideeën en dromen uit. ‘Het is hoogste tijd om weer echt naar elkaar te luisteren’, zegt Karin Oppelland van de Stichting Nederalnd in Dialoog. ‘De dialoog vergroot betrokkenheid en de wil om samen in actie te komen. En dat is een sterke basis voor een vitale samenleving.’ Thema dit jaar is ‘Hier ben ik op mijn plek’.

Overal in het land gaan mensen op de onverwachte locaties met elkaar om de tafel een gesprek voeren over zaken die iedereen raken: de crisis, erbij horen, je thuis voelen, samen leven, wonen en werken. Zo laat de SociaalCoupé samen met de NS zien dat de trein hiervoor een ideale plek is en reist woensdag van Den Haag naar Groningen en terug. De eerste Dag van de Dialoog vond in 2001 plaats in Rotterdam. Inmiddels is er een landelijk netwerk en zijn er lokale netwerken in zo’n 90 steden. Nederland in Dialoog draagt naast De Week van de Dialoog bij aan andere maatschappelijke initiatieven, zoals de jongerendialoog World=U, dat samenwerkt met de Rabobank en het Wereld Natuur Fonds. De landelijke partners zijn onder andere het Oranje Fonds, Albert Heijn, COC Nederland en Nieuwe Maan netwerk. Sinds 2005 wordt met de Rabobank samengewerkt. Daarnaast is een groot netwerk van bedrijven en organisaties betrokken bij de afzonderlijke gemeenten in het land.

Lees ook:De Buurtcamping overbrugt kloven in Nederland
Lees ook:Zaterdag is het voor de negende maal Burendag
Lees ook:Oranjefonds Burendag 2013
Lees ook:Burendag, kom in actie voor je buurt
Lees ook:Openbaar vervoer grote steden staakt zondag 20 november

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>