Acties openbaar vervoer in drie grote steden

In de week vanaf maandag 14 februari 2011 rijden er minder trams, metro’s en bussen in de drie grote steden. Personeel van de vervoersbedrijven GVB (Amsterdam), RET (Rotterdam) en HTM (Den Haag) gaan actievoeren tegen de verplichte aanbesteding in het openbaar vervoer. Door drie dagen minder te rijden willen de vakorganisaties en het personeel laten zien wat reizigers te wachten staat als de plannen van de regering doorgaan.

 

Woensdag verliep een ultimatum van de bonden aan minister Melanie Schultz van Hagen van Infrastructuur hierover. Zij wil 120 miljoen bezuinigen door het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag aan derden uit te besteden. Volgens de bonden wordt het vervoersaanbod 30 tot 40 procent minder: de reizigers worden hiervan de dupe en honderden banen komen op de tocht te staan. De organisaties hopen daarom dan ook op begrip van de reizigers voor de acties. Op maandag 14 februari rijdt er minder openbaar vervoer in Amsterdam, dinsdag in Den Haag en woensdag in Rotterdam.  Op sommige lijnen wordt helemaal niet gereden.

Lees ook:Stakingen OV Amsterdam, Den Haag en Rotterdam gaan door
Lees ook:Opnieuw acties OV Amsterdam, Rotterdam en Den Haag
Lees ook:OV grote steden in oktober 24 uur plat
Lees ook:OV staakt heel etmaal in drie grote steden
Lees ook:Ook spitsstaking bij OV in Amsterdam en Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>