50 Jaar Nederpop

Deze hele week staat Radio 2 in het teken van 50 Jaar Nederpop: de pop van eigen bodem bestaat 50 jaar. Vrijdag 3 oktober is de Nederpop top-100 van de beste Nederlandse popsongs te horen.  's Avonds schakelt Radio 2 over naar de Amsterdamse Heineken Music Hall voor ‘50 jaar Nederpop Live!’ met artiesten als De Dijk, Blöf en Boudewijn de Groot.

Andere grootheden zijn onder andere  Jan Akkerman, Krezip, Hans Vermeulen (Sandy Coast), Voicst, Spinvis, Piet Veerman en Junkie XL. Naast bekende songs van en door aanwezige artiesten, eren zij in gelegenheidscombinaties Herman Brood, Wally Tax en Shocking Blue. Revivals en reünies vormen een bijzonder onderdeel: zo speelt Jan Akkermans met een gelegenheidsband nummers uit zijn carrière, inclusief songs van Focus. Bijzondere gast wordt Andy Tielman (72): in 1958 brachten de Tielman Brothers de single ‘Rock Little Baby Of Mine’ uit: de eerste ‘echte’ Nederlandse rock & roll plaat.  De deuren gaan open om 18.30 uur, het concert start om 19.45 uur. Info: zie website. 

Donderdag 9 oktober zendt de VPRO op Nederland 3 vanaf 20.25 uur de ‘50 Jaar Nederpopquiz’ uit: ‘een genadeloze doordenderende jubileumshow over de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek’. Drie generaties popmuzikanten strijden om de Nederpop Trofee; basis van de quiz vormen actuele reportages en unieke historische opnamen.

Lees ook:‘Peter Gabriel – Back to Front’ donderdag 13 maart in elf theaters van Pathé
Lees ook:‘Songs of Liberation’ in Bevrijdingsmuseum Groesbeek
Lees ook:Autotron Rosmalen: vetkuif en petticoat zijn op Moederdag weer hot!
Lees ook:Tweede editie Jailbreak Festival in Leeuwarden
Lees ook:Muziekfestival Doetichem Live

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>