Stormpool-file naar Utrecht Centraal

De storm van vandaag heeft een nieuw fenomeen in het leven geroepen: de stormpool. Aan het eind van de middag zijn de wegen naar Utrecht Centraal dichtgeslibd met mensen die daar gestrande reizigers komen ophalen. De Verkeers Informatie Dienst (VID) introduceerde daarvoor de term stormpool-file.

De VID kwam op de de term door de hashtag #stormpool die op dit moment veel rondgaat op Twitter. Via de hashtag bieden mensen aan anderen met de auto mee te nemen of vragen zelf om een lift. In de avondspits konden slecht mondjesmaat weer treinen rijden. Op meer dan dertig plaatsen id de bovenleiding kapot en er liggen zo’n veertig bomen op het spoor. Ook bij Amsterdam worden veel gestrande mensen met de auto opgehaald.

Lees ook:Honderden kilometers file door winterweer
Lees ook:Westerstorm legt openbare leven in Nederland plat
Lees ook:Treinverkeer Randstad een puinhoop
Lees ook:Hevige sneeuwval op komst
Lees ook:Amsterdam onbereikbaar per trein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>