Westerstorm: code oranje in groot deel Nederland

Donderdag raast een westerstorm over Nederland. Het wordt de tweede storm in het nieuwe jaar. Er kunnen zeer zware windstoten tot wel 125 kilometer per uur voorkomen. De storm zorgt woensdagnacht en donderdag voor gevaar op de weg. Rijkswaterstaat verwacht een drukke ochtendspits. Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor het westen en midden, code geel voor de rest van het land.

Zie ook: stormpool-file

NS past de dienstregeling aan: er rijden minder treinen. Hierdoor ontstaat ruimte om eventuele problemen op het spoor op te lossen, zoals omgewaaide bomen of voorwerpen in de bovenleiding. KLM scharpt donderdag 220 Europese vluchten van en naar Schiphol. Door de storm zullen er minder banen op de luchthaven kunnen worden gebruikt.

Lees ook:Eerste winterdag: minder treinen, weinig problemen op de weg
Lees ook:Sneeuw op komst – NS past dienstregeling aan
Lees ook:NS heeft nergens spijt van
Lees ook:KNMI waarschuwt voor extreem weer
Lees ook:Code rood in westen, midden en noorden van het land

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>