Den Haag boort nieuwe tunnel

In Den Haag is gestart met het boren van een nieuwe verkeerstunnel. De Victory Boogie Woogie-tunnel – genaamd naar het laatste werk van Mondriaan dat in het Gemeentemuseum hangt – moet het centrum van de Hofstad beter bereikbaar maken. De verbindingsweg van knooppunt Ypenburg tot Binckhorst moet verkeersproblemen in het centrum oplossen.

Op die manier kan de stad weer groeien. De weg maakt deel uit van een grootschalige verbouwing van het voormalige fabrieksterrein Binckhorst, waar de komende jaren duizenden woningen zullen verrijzen. De tunnel maakt onderdeel uit van de Rotterdamsebaan, is 1,6 kilometer lang, gaat onder de wijken Vliet, Voorburg en een stukje van Binckhorst lopen en moet in 2020 klaar zijn.

 

Lees ook:Utrecht: er stroomt weer water door de Catharijnesingel
Lees ook:Utrecht krijgt grootste fietsenstalling ter wereld
Lees ook:Gewonden bij busongeluk IJ-tunnel Amsterdam
Lees ook:I’m Binck Festival, het rauwe festival van Den Haag
Lees ook:China Centre op Katendrecht Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>