Eerste storm 2018: code geel in heel het land

Woensdag raast de eerste storm over Nederland. Het KNMI heeft code geel voor het hele land afgegeven. In de loop van de nacht komen er al zware windstoten voor, die woensdag overdag overgaan in een westerstorm, in het noordwestelijk kustgebied tijdelijk en zware storm.

Aan de kust wordt windkracht 9, soms zelfs 10 verwacht. In het hele land valt veel regen.  Schiphol heeft uit voorzorg honderd vluchten geannuleerd. Kuststeden moeten zich voorbereiden op ondergelopen kades, de Maeslantkering bij Hoek van Holland gaat dicht, de Oosterscheldekering in Zeeland en de Algerakering bij Krimpen aan den IJssel waarschijnlijk ook. De waterschappen zijn alert, maar hebben nog geen maatregelen getroffen.

Lees ook:Nederland in de greep van noordwesterstorm
Lees ook:Storm in de kustprovincies, Schiphol ondervindt hinder
Lees ook:Verhoogde waterstanden langs de kust door zware windstoten
Lees ook:Storm op komst: code oranje in westen en zuidwesten, code geel in rest van het land
Lees ook:Code Oranje op Sinterklaasdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>