Zaterdagavond en zondagochtend: code geel in kustgebieden

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de kustgebieden. De wintertijd gaat zaterdagnacht in terwijl de kans op windstoten groot is. Vanaf zaterdagavond kunnen in de provincies Noord-Holland, Friesland, Groningen en het Waddengebied windstoten voorkomen van 75 tot 90 km/uur. Vannacht kan dat ook in het midden en oosten van het land.

Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Zo zijn er zaterdagavond en -nacht veel sportevenementen in het kader van Wintertijd Challenge voor Speren voor spieren en in het kader van de Nacht van de Nacht. In het Waddengebied zijn komende nacht zeer zware windstoten van rond 100 km/uur mogelijk.

Lees ook:Woensdagmiddag en -avond code geel: kans op zware onweersbuien
Lees ook:Wintertijd Challenge: geld ophalen door sport tijdens ‘verloren uurtje’
Lees ook:Zondagavond en -nacht zware windstoten
Lees ook:Code geel op maandag: zware windstoten kunnen carnavalsoptochten verstoren
Lees ook:Stormachtig tijdens sinterklaasavond: Sint en pieten kunnen van het dak waaien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>