Code Oranje langs de kust, code geel in rest van het land

Het KNMI heeft vanaf woensdagochtend code oranje afgegeven voor Friesland, Noord- en Zuid-Holland en het Wadden- en IJsselmeergebied: wees voorbereid op zwaar weer. Voor de rest van Nederland is code geel van kracht: wees alert. Woensdagochtend en -middag zijn zeer zware windstoten tot 100 kilometer per uur mogelijk, in de noordelijke kustgebieden tot 120 kilometer per uur. Aan het eind van de middag neemt de wind vanuit het zuidwesten af.

Het wordt de eerste herfststorm in ons land. Omdat de bomen nog volop in het blad zitten en de bodem kletsnat is, is de kands groot dat bomen het zullen begeven. De Verkeers Informatie Dienst (VID) drukt automobilisten op het hart rekening te houden met extra files tijdens de ochtendspits. De KLM annuleert zestig vluchten vanwege de storm.

Lees ook:Code oranje in Waddengebied, code geel in rest van het land
Lees ook:Wintertijd begint met hondenweer
Lees ook:Droomherfst slaat dinsdag om naar storm met code geel
Lees ook:KNMI waarschuwt voor extreem weer
Lees ook:Westerstorm: code oranje in groot deel Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>