Rotterdam: helft Maastunnel gaat voor twee jaar dicht

Maandag gaat de Rotterdamse Maastunnel voor twee jaar dicht: van noord naar zuid, af en toe in beide richtingen. De modernisering en renovatie van de Maastunnel is de meest ingrijpende verkeersoperatie van na de Tweede Wereldoorlog. De 75-jaar oude tunnel is nodig aan vernieuwing toe, om te kunnen voldoen aan de nieuwe Europese veiligheidsnormen.

Bovendien is de rijvloer aangetast door betonrot. Vijf jaar gekleden werd begonnen aan Project Maastunnel. In de stad zijn 150 verkeersborden neergezet en verkeerslichten aangepast, vooral rond de Erasmusbrug en de Willemsbrug, want die moeten nu meer verkeer verstouwen. De gemeente Rotterdam grijpt de renovatie aan om de overstap van auto naar fiets en openbaar vervoer te promoten.  Spitsmijders worden beloond, het openbaar vervoer biedt kortingsacties en er komen leenfietsen en deeltaxi’s.

Lees ook:OV staakt heel etmaal in drie grote steden
Lees ook:Verkeer rond Rotterdam muurvast
Lees ook:Weer en verkeer op oudejaarsnacht
Lees ook:Openbaar vervoer Nijmegen gratis voor 65+
Lees ook:Containerschip botst met Willemsbrug Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>