Tien finalisten Post-Fossil City Contest exposeren ideeën voor de stad van de toekomst

Op donderdag 22 juni vindt de officiële opening plaats van de Post-Fossil City-tentoonstelling in het Stadskantoor in Utrecht. Tien getalenteerde ontwerpers, kunstenaars en architecten uit binnen- en buitenland laten op inspirerende wijze zien hoe het dagelijks leven eruit ziet in een stad zonder fossiele brandstoffen. De tentoonstelling is voor iedereen gratis te bezoeken tot en met 31 juli (bron: persbericht).

Internationale prijsvraag
Hoe ziet de stad eruit als die niet langer afhankelijk is van olie, gas en kolen? In januari deed de Urban Futures Studio van de Universiteit Utrecht een oproep aan kunstenaars, ontwerpers, architecten, schrijvers en andere creatief talent om de post-fossiele stad van de toekomst tot leven te wekken. Uit 250 inzendingen uit meer dan 40 landen selecteerde de jury, bestaande uit onder meer architect Winy Maas en ontwerper Jurgen Bey, de tien beste ideeën. In de Post-Fossil City-tentoonstelling presenteren de finalisten deze ideeën aan het grote publiek.

Ideeën over de stad van de toekomst
Hebben in 2040 alle snelwegen in Nederland een dak van zonnepanelen? Kunnen consumenten zelf melk aftappen bij loslopende koeien op straat? Of staat de stad Utrecht volledig onder water? De Post-Fossil City-tentoonstelling neemt bezoekers mee op een prikkelende reis langs kleine en grote, wilde en realistische, en utopische en dystopische ideeën over het leven in de stad van de toekomst.

Opening en prijsuitreiking op 22 juni
De Post-Fossil City-tentoonstelling is een initiatief van de Urban Futures Studio van de Universiteit Utrecht, in samenwerking met de Gemeente Utrecht en het Ministerie van Infrastructuur & Milieu. Op donderdag 22 juni wordt de tentoonstelling in het Stadskantoor naast Utrecht Centraal feestelijk geopend. Tijdens de opening wordt de maker van het beste idee door de jury beloond met €10.000.

Post-Fossil City-tentoonstelling

Donderdag 15 juni—maandag 31 juli 2017
Openingstijden: maandag, woensdag en vrijdag 8:00—18:00 uur, dinsdag en donderdag 8:00—21:00 uur

Officiële opening
Donderdag 22 juni 2017
Inloop 17:00 uur, bekendmaking winnaar: 19:00 uur

Adres

Stadskantoor Gemeente Utrecht
Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Lees ook:Paleis Het Loo: Beeld van Beatrix
Lees ook:Tentoonstelling ‘Urban Larsson. Naar het leven geschilderd’ in De Mesdag Collectie Den Haag
Lees ook:Bouw in Beeldprijs 2010 in Eindhoven
Lees ook:Tentoonstelling Tour de France in Spoorwegmuseum Utrecht
Lees ook:Expositie Living Dinosaurs in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>