Amsterdam krijgt ‘elektrische fietsenplan’

Het is zover, als eerste stad in Nederland krijgt Amsterdam een eigen deelfietsenplan, maar dan wel  hypermodern. Vanuit een onverwoestbare container kan iedereen voortaan een deel-e-bike van E-bike to go pakken die simpel en snel met een smartphone kan worden geopend en gebruikt. De eerste container met deel-e-bikes is geplaatst in het Westerpark, maar de ambitie is om al volgend jaar een dekkend netwerk van e-bikes te realiseren in Amsterdam (bron: persbericht).

-

Primeur in Nederland

Amsterdam is de eerste stad in Nederland met een volledig openbaar e-bike pick-up-punt dat 24/7 open is en waar iedereen met een smartphone makkelijk en laagdrempelig een e-bike kan pakken. De stalling, een omgebouwde zeecontainer, is onbemand. De e-bike ontgrendelen en afrekenen gebeurt volledig digitaal, via de e-bike to go app. Na het aanmaken van een account, selecteer je in de app een e-bike, drukt op de knop ‘open’ en vervolgens schiet de e-bike van het slot. Afrekenen gebeurt eveneens geheel geautomatiseerd via de app waardoor het gebruiksgemak optimaal is. De kosten voor een e-bike to go zijn € 5,- voor vijf uur. Daarmee biedt e-bike to go 24 uur per dag, 7 dagen per week een aantrekkelijk, snel en betaalbaar alternatief voor vele andere vervoersmiddelen. 

-

Animo is groot

Afgelopen week werd de container geplaatst en opgebouwd in het Westerpark. Tevens konden gebruikers zich al aanmelden via de app. De animo tot dusver is groot: tientallen mensen maakten een account aan en dat aantal groeit met de dag. 

-

Volgend jaar een dekkend netwerk

E-bike to go is opgericht in 2016 in Amsterdam en richtte zich in eerst instantie op het leveren van deel e-bikes aan bedrijven. Mede door de snelle groei heeft het bedrijf besloten om haar service uit te breiden naar volledig openbare locaties. Jelle Visser, oprichter en CEO e-bike to go: “Wij willen de e-bike toegankelijk maken voor álle Amsterdammers. Onze ambitie is om volgend jaar een dekkend netwerk van e-bike-to-go-punten in Amsterdam te realiseren, zodat in feite iedereen binnen 5 minuten lopen een e-bike kan pakken.” Naast Westerpark opent e-bike to go deze maand nog drie locaties in de hoofdstad. Den Haag volgt volgende maand.

-

Sneller dan de fiets

De e-bike is bezig met een opmars wereldwijd en in Nederland. Steeds meer mensen ontdekken het comfort en de snelheid van de fiets, met name in de grote steden, aldus Visser: “Wanneer mensen voor de eerste keer een e-bike to go pakken krijgen we altijd positieve reacties. De e-bike is veel sneller dan een gewone fiets, je maakt makkelijk meer kilometers én het is leuk. Wanneer je een e-bike nodig hebt pak je deze simpel voor € 5,- mee en meld hem weer af wanneer je klaar bent. Het is een handige en supersnelle manier van verplaatsen binnen drukke gebieden.

-

Lees ook:Nationale Fiets Marathon 2014
Lees ook:Voorinschrijving Nationale Fiets marathon geopend
Lees ook:Expositie ‘Fiets – Bike – Fahrrad: innovative design on two wheels’ in Cube design museum
Lees ook:Bike2Play: fietsen naar Peking voor goed doel
Lees ook:Draadloos internetten in de trein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>