Zaterdag 20 mei: 11e editie Dag van de Bouw

Zaterdag 20 mei vindt de elfde editie plaats van de Dag van de Bouw. Ook dit jaar zijn uiteenlopende bouwlocaties in het hele land van 10.00 tot 16.00 uur open voor het publiek. Bouwend Nederland en andere bouwbedrijven geven nieuwsgierigen op deze dag de gelegenheid een kijkje te nemen achter de bouwhekken die normaal gesproken gesloten zijn. De toegang is gratis en jong en oud kan er terecht.

Bij de ingang van opengestelde bouwprojecten lokken vlaggen en spandoeken het publiek. Zelf zag ik de afgelopen jaren onder meer hoe de bouw verliep van het Rijksmuseum, Stedelijk Museum en Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De gebouwen waren compleet gestript en het leek wel ‘of het nooit meer goed zou komen’. Toen ze als Feniks uit de as verrezen, ‘leek een wonder geschied’. Ook bouwputten van de Noord/Zuidlijn waren jarenlang het bekijken waard. Boven de grond heb je er geen idee van hoe immens de ruimte eronder is. Bij sommige projecten is reserveren van tevoren vereist, omdat een beperkt aantal mensen per keen wordt toegelaten.

Lees ook:Bouwend Nederland nodigt uit: zaterdag 4 juni Dag van de Bouw
Lees ook:Dag van de Bouw 2015
Lees ook:Premier Rutte opent Dag van de Bouw
Lees ook:Eerste Amsterdammer al in de Steentijd
Lees ook:Verbouwing Stedelijk Museum duurt langer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>