Amsterdam: gerenoveerd deel Centraal Station weer open

NS heeft donderdagochtend de gerenoveerde voormalige 3e Klas Wachtkamer en doorgangen naar de horeca op het eerste perron van Amsterdam Centraal feestelijk heropend. Na een restauratie van tien maanden kan het publiek weer terecht in de historische ruimtes. Tegelijkertijd worden twee nieuwe trappen vanuit de centrale hal naar de horeca op het eerste perron in gebruik genomen.

Daardoor kunnen bezoekers er ook na het sluiten van de poortjes terecht, zonder dat ze eerst moeten inchecken met een ov-chipkaart. De poortjes gaan later dit jaar dicht. Door de renovatie zijn de wachtkamer en de doorgangen zoveel mogelijk teruggebracht in de originele staat uit 1880. Zo zijn schilderingen die waren weggewerkt weer aangebracht. Er werd zandsteen gebruikt uit dezelfde groeve als het oorspronkelijke steen van het gebouw.

Lees ook:Utrecht Centraal: de poortjes gaan definitief dicht
Lees ook:NS begint met anonieme ov-kaart
Lees ook:Chipkaart vanaf 3 juni in Amsterdam
Lees ook:Strippenkaart in Brabant tot na de zomer
Lees ook:Station Zwolle zomer 2012 maand dicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>