Leiden opent diepste parkeergarage van het land met Garage Festival

Woensdag werd in Leiden de diepste parkeergarage van Nederland geopend aan de Lammermarkt. De eerste schep voor de bouw van de 22 meter diepe garage ging in 2015 de grond in. Het die[ste punt werd ruim een jaar later bereikt en vanaf september 2016 ging een Leidse kunstenaar met het interieur aan de slag. De garage biedt plek aan 525 auto’s.

Tot en met zondag 23 april viert de Sleutelstad het met een Garage Festival, met onder meer een Garage Disco op vrijdag 21 april en een open dag en garage sale op zondag 23 april. Vanaf Koningsdag (27 april) kan iedereen er zijn auto kwijt, gratis! VVD- en D66-Leiden willen dat dit de eerste drie maanden gratis blijft, maar dat wordt nog nader onderzocht. Ook de Lammermarkt wordt opgeknapt. Na Koningsdag start de aanleg van een groen evenementenplein, bovenop het dak van de parkeergarage aan de voet van Molen de Valk.

Lees ook:Parkeergarage Museumpark Rotterdam in gebruik
Lees ook:Verkeerschaos Scheveningen – ANWB: kom niet met de auto
Lees ook:Koningsdag opgenomen als Cultureel Erfgoed
Lees ook:Eerste Koningsdagconcert in Haarlem
Lees ook:Zaansche Molendag 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>