Velsertunnel weer open voor verkeer

Maandag 16 januari is de Velsertunnel ‘s ochtend vroeg weer opengegaan voor het gemotoriseerde verkeer. Een weekend eerder kon het publiek een kijkje komen nemen. Voordat er dagelijks weer duizenden auto’s door de gerenoveerde tunnel rijden, kon het publiek er op hun gemak doorheen wandelen.

De in 1957 gebouwde tunnel was negen maanden dicht voor een broodnodige renovatie (animatie: klik hier). Zo is de tunnel 12 centimeter verhoogd, zodat meer vrachtwagens erdoorheen kunnen, kwam er nieuw ventilatiesysteem, zijn er nieuwe vluchtroutes en een digitale besturing. De Velsertunnel in de A22 tussen Beverwijk en IJmuiden is de oudste en was de eerste snelwegtunnel van Nederland.

Lees ook:Velsertunnel negen maanden dicht voor groot onderhoud
Lees ook:Publieksdagen Velsertunnel: zaterdag 7 en zondag 8 januari
Lees ook:Vlaketunnel in A58 nog zeker week dicht
Lees ook:Gewonden bij busongeluk IJ-tunnel Amsterdam
Lees ook:Elfstedentocht: ijs noord-Friesland prachtig, zuidoosten belabberd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>