Metroverkeer Amsterdam ligt opnieuw plat

Voor de tweede keer binnen drie dagen ligt het metroverkeer in Amsterdam plat. Oorzaak is een storing in het computersysteem van de verkeersleiding dat metrolijn 51 aanstuurt, aldus een woordvoerder van vervoersbedrijf GVB. De storing begon rond half 9 vanochtend. Omdat de lijnen met elkaar verbonden zijn, rijden de andere metro’s ook niet. 

Het is ‘uitermate vervelend’ voor de reizigers, zeker in de ochtendspits’, was het zeg-maar gerust understatement van de woordvoerder. Afgelopen maandag was er ook een grote storing waardoor het hele metronetwerk plat lag. De oorzaak van die storing – een stroomstoring – is nog steeds niet bekend. Het is nog niet duidelijk hoelang de storing dit keer gaat duren. Het GVB raadt reiziger aan om trein, tram of bus te nemen. Update: de metro’s kunnen weer rijden, maar het zal nog even duren voor dat weer volgens dienstregeling gebeurt.

Lees ook:Chaos op Utrecht Centraal
Lees ook:Metro’s Amsterdam plat door stroomstoring
Lees ook:Treinverkeer Randstad een puinhoop
Lees ook:Openbaar vervoer Amsterdam staakt dinsdag 24 uur
Lees ook:Grote stroomstoring in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>