Sinds 1998 ‘s-nachts niet meer zo koud geweest

Vannacht kan het flink gaan vriezen, aan de kust van -5 tot -8, in het binnenland tot -11 graden. Dat is niets bijzonders voor de tijd van het jaar: in de jaren ’80 en ’90 was strenge vorst in november normaal. De afgelopen vijftien jaar waren de winters zachter.

Sinds 1998 was het in november ‘s-nachts niet zo koud: komende nacht wordt de koudste novembernacht van de 21e eeuw tot nu toe. In 1998 was het tijdens de koudste nacht in Woensdrecht -11 graden. De kou is van korte duur: woensdagnacht haalt het kwik alweer 8 graden boven nul. Vorig jaar was er rond deze tijd sprake van een record dat wèl bijzonder was voor de tijd van het jaar: toen steeg het kwik tot 17 graden.

Lees ook:Koudste Pasen sinds 1964, kouder dan afgelopen Kerst
Lees ook:Dit weekend kans op hittegolf
Lees ook:Poolwinter van 1963
Lees ook:Dinsdag 22 oktober ideaal nazomerweer
Lees ook:Zaterdag mogelijk hele dag sneeuw en gladheid – KNMI geeft code geel af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>