KNMI: eerste vorstdag deze herfst een feit

Zondagochtend werd in de Bilt -o,2 graden gemeten: daarmee is deze dag de eerste officiële landelijke vorstdag van deze herfst. De Bilt, waar het KNMI is gevestigd, geldt als landelijk ijkpunt voor het weer in ons land. In het zuiden van het land was het het koudst: op vliegbasis Woensdrecht was het rond 06.00 uur -2 graden.

Vorig jaar viel de eerste vorstdag van het najaar een stuk later: op 23 november. Doordat de lucht afgelopen nacht snel afkoelde, ontstond op veel plaatsen dichte mist. Doordat de zon eind oktober laag staat, duurt het lang voor alle mist is opgelost. In de mist wordt het hooguit 7 graden, in de zon een graad of 11.

Lees ook:KNMI: code geel vanwege dichte mist
Lees ook:Zeer dichte mist – ANWB: ‘Dat is link’
Lees ook:Avondspits door mist tweemaal zo zwaar
Lees ook:Mist ontregelt Nederland
Lees ook:Vrijdag mogelijk opnieuw tropisch warm

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>