Vrachtschip deels gezonken op Maas-Waalkanaal bij Nijmegen

@Erik Feenstra

Op het Maas-Waalkanaal bij Nijmegen, voor de sluis bij Weurt, is een binnenvaartschip in de problemen gekomen. Het tachtig meter lange schip was geladen met kalkzandsteen en ligt voor een deel op de bodem van de rivier. Andere boten hebben er geen last van: de rivier is niet gestremd. Volgens de brandweer ligt het schip stabiel.

Vermoedelijk heeft het schip iets op de bodem geraakt – mogelijk door de lage waterstand- en ontstond er een lek. Daardoor stroomde water de machinekamer binnen. De brandweer probeerde het water weg te pompen, maar er stroomde telkens weer water naar binnen. De lading zal worden overgeladen op een ander schip; daarna kan het beschadigde binnenvaartschip voor reparatie naar een werf worden gesleept.

Lees ook:Vrachtschip gezonken in Markermeer
Lees ook:Waterstand rivieren steeds lager
Lees ook:Laagste waterstand Rijn ooit
Lees ook:Record: langste periode laagwater in de Rijn ooit
Lees ook:Vrachtschip botst tegen brug bij Hasselt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>