Redden en blussen tijdens ‘Fly-in: Rescue Heroes’ bij Aviodrome Lelystad

In vervolg op het succesvolle evenement van vorig jaar organiseert Aviodrome ook dit jaar een tweedaagse fly-in – ‘Fly-in: Rescue Heroes‘ – met als thema ‘Redden en blussen’. Compleet met bijzondere blus- en reddingsvoertuigen en -vliegtuigen van politie, brandweer en ambulance staat het Luchtvaart-Themapark op 20 en 21 augustus van 10.00 tot 17.00 uur in het teken van diverse helden uit heden en verleden. Ook Brandweerman Sam komt langs (bron: persbericht).

Bezoekers kunnen op 20 en 21 augustus originele Amerikaanse politievoertuigen bewonderen en een grote bluswagen van de Brandweer bekijken. Er zijn spannende demonstraties met speurhonden en de Zingende Kapsters zingen hits uit de jaren ’40 en ’50 terwijl ze de mooiste kapsels creëren, de Dierenambulance verzorgt gewonde knuffels en de kleinste bezoekers kunnen op de foto met Brandweerman Sam. Ook kan iedereen zelf de held spelen door uit een echte Boeing 747 te abseilen, een stormbaan te overwinnen of met een speurhond op zoek te gaan naar verdachte pakketjes.

Maar er is meer. Net als vorig jaar komen verschillende historische vliegtuigen naar Aviodrome. Zo kunnen bezoekers een rondvlucht boeken op de Consolidated PBY-5A, kortweg Catalina genoemd. Dit is een vliegboot die zowel op het water als op een landingsbaan kan landen (en dit op Aviodrome ook doet). De Catalina werd door diverse strijdkrachten, waaronder ook de Nederlandse marine, gebruikt vanaf 1936 tot ruim na de Tweede Wereldoorlog. Ook is er een authentieke Spitfire te bewonderen, een Brits jachtvliegtuig. Het toestel werd in 1938 in productie genomen en gedurende de gehele Tweede Wereldoorlog ingezet door de geallieerden, voornamelijk door de RAF.

Lees ook:Bijzondere Marine Luchtvaartdienst vliegtuigen te zien in Aviodrome tijdens speciale editie Fly-in
Lees ook:Rescue Heroes bij Aviodrome Lelystad
Lees ook:Voorjaarsvakantie: vliegtuigjes vouwen in Aviodrome
Lees ook:4D film Skymania in première bij Aviodrome in Lelystad
Lees ook:Paaseieren zoeken vanuit de lucht bij Aviodrome

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>