Code oranje voor westen en midden Nederland

Het KNMI heeft donderdag code oranje (kans op extreem weer) afgegeven voor de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht, en code geel (kans op gevaarlijk weer) voor de rest van het land. Afgelopen nacht veroorzaakten forse regen- en onweersbuien voor veel problemen. Een nieuw front nadert kan kan voor nog meer wateroverlast zorgen. Ook in het oosten en zuidoosten van het land kan het in de loop van de dag flink regenen en onweren. Update: het KNMI heeft code oranje om 13.46 uur afgezwakt naar code geel.

Het noodweer los barstte rond 02.00 uur los. De afgelopen weken hadden vooral Limburg en Noord-Brabant te maken met wateroverlast, maar nu kreeg het westen van het land ‘de volle laag’, vooral de Zuid-Hollandse eilanden en de regio Rotterdam en Den Haag. Volgens Weerplaza viel in Rotterdam in juni nog nooit zoveel regen. In het westen kreeg de brandweer tientallen meldingen van blikseminslagen en wateroverlast. Veel huizen en kelders zijn onder water gelopen, straten staan blank en met name langs provinciale wegen liggen veel losgerukte takken. Langs het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen is een rij bomen door een valwind ‘als luciferhoutjes afgeknapt’.

Lees ook:KNMI geeft code geel voor bijna heel Nederland: het gaat flink plenzen
Lees ook:Veel regen en zware windstoten in kustprovincies
Lees ook:Onstuimig weer op komst: code geel in oosten en zuiden van het land
Lees ook:Zware onweersbuien Noord-Brabant en Limburg: code oranje
Lees ook:KNMI: code geel, hoosbuien en zwaar onweer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>