Zondag 5 juni wordt mogelijk warmste dag van het jaar

Zondag 5 juni belooft mogelijk de warmste dag van het jaar tot nu toe te worden. In het oosten van het land kan het kwik oplopen tot boven de 28 graden.  Langs de noordkust blijft het lang grijs en een stuk koeler. In Limburg is later in de middag kan op forse onweersbuien met hagel, windstoten en in korte tijd veel regen. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor Limburg.

Maandag belooft ook een warme dag te worden. In het oosten en zuiden zijn later op de dag stevige onweersbuien mogelijk, die zich langzaam verplaatsen. Daardoor is er kans op wateroverlast. Dinsdag kan het hele land last hebben van noodweer en wateroverlast. De afgelopen week was het regelmatig raak en trok er geregeld noodweer over ons land. De hoge waterstand was een bedreiging voor campings en festivals, op verschillende plaatsen stonden stonden blank en stroomden kelders vol.

Lees ook:Code geel in bijna hele land: stevige onweersbuien mogelijk
Lees ook:Zware regenbuien veroorzaken veel wateroverlast
Lees ook:Code oranje voor westen en midden Nederland
Lees ook:Onstuimig weer op komst: code geel in oosten en zuiden van het land
Lees ook:KNMI: code oranje in Brabant, Limburg en Gelderland, code geel in rest van het land

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>