Uiterwaarden Rijn en Maas mogelijk ontruimd vanwege hoogwater

 

@Erik Feenstra

De uiterwaarden van de Rijn en de Maas moeten mogelijk worden ontruimd vanwege de hoge waterstand door de zware regenval van de laatste dagen. Rijkswaterstaat verwacht dat de waterstand van de Rijn bij Lobith – waar de rivier ons land binnenkomt – vandaag de grens van 12 meter NAP overstijgt. Dat betekent dat lager gelegen gebieden onder water komen te staan.

Volgens Rijkswaterstaat is zo’n hoog peil niet uitzonderlijk, maar wel voor de tijd van het jaar. ‘In de afgelopen 45 jaar is dit de vierde keer’, zei een woordvoerder van de Rijksdienst. ‘De uiterwaarden worden in deze tijd van het jaar regelmatig gebruikt, bijvoorbeeld voor het stallen van vee, maar ook voor campings en festivals.’

Ook in het gebied van de Maas viel veel regen in het gebied van de Maas, waardoor de waterstand stijgt, al verwacht Rijkswaterstaat hier minder hoge standen dan in Rijn, Lek en IJssel. In Noord-Brabant en Limburg zijn enkele wegen afgesloten door regen, modder en stenen.

Lees ook:Campings in uiterwaarden Rijn en Waal ontruimd
Lees ook:Juni 2016: hoge waterstanden in Nederlandse rivieren
Lees ook:Hoogwater Rijn, Waal en IJssel in aantocht
Lees ook:Waterpeil Rijn over hoogste punt heen
Lees ook:Hoogwater in Rijn door hevige regenval Duitsland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>