Code geel in bijna hele land: stevige onweersbuien mogelijk

Het KNMI heeft zaterdag code geel afgegeven voor het hele land, met uitzondering van de provincie Zeeland en de Waddeneilanden. Zaterdagmiddag en -avond zijn in bijna het hele land pittige onweersbuien mogelijk. Daarbij kan in korte tijd veel neerslag vallen, mogelijk ook hagel. Het verkeer kan er hinder van ondervinden.

De Verkeersinformatiedienst (VID) meldt dat buien lang op dezelfde plek kunnen blijven hangen, met kans op wateroverlast, slecht zicht en files. Het KNMI waarschuwt om open gebieden te mijden en niet onder bomen te schuilen. De onweersbuien ontstaan in de middag. Ook zondag kunnen op nieuw stevige regen- en onweersbuien opdoemen.

Lees ook:Zondag 5 juni wordt mogelijk warmste dag van het jaar
Lees ook:Onstuimig weer op komst: code geel in oosten en zuiden van het land
Lees ook:Zondagavond code geel: kans op zware regen- en onweersbuien
Lees ook:Code oranje in Waddengebied, code geel in rest van het land
Lees ook:Woensdagmiddag en -avond code geel: kans op zware onweersbuien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>