Winter in Noord-Nederland: code oranje in Groningen, Friesland, Waddeneilanden en Drenthe

Na maanden van veel te warm weer is het in ieder geval in het noorden van Nederland gaan winteren. Maandagochtend moesten sneeuwschuivers en strooiwagens uitrukken; automobilisten moeten in het noorden de hele dag rekening houden met gladheid. Maandagavond trekt een regengebied over het noordoosten van het land bij temperaturen onder nul.

Dat zal maandagavond en -nacht op uitgebreide schaal ijzel en verraderlijk gladde wegen veroorzaken. Het KNMI heeft voor Groningen, Friesland, de Waddeneilanden en Drenthe code oranje afgegeven (extreem weer) en voor Overijssel en Flevoland code geel (mogelijk kans op gevaarlijk weer).

Lees ook:Rijkswaterstaat: ga vanaf maandagavond niet de weg op in het noorden
Lees ook:Weeralarm: extreem weer in noorden
Lees ook:KNMI waarschuwt voor gladheid
Lees ook:KNMI waarschuwt voor extreem weer
Lees ook:Verraderlijk glad in noorden en oosten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>