HEMA opent 700ste winkel op Utrecht Centraal Station

Zaterdag 14 december heeft HEMA haar 700ste winkel geopend: een filiaal op het Centraal Station van Utrecht. De winkel heeft een prominente plek in de centrale hal van het station tussen de opgang naar spoor 14/15 en spoor 10/11 en heeft een specifiek op de reiziger gericht assortiment. De winkel op Utrecht CS is de tiende high traffic HEMA in Nederland op een NS-station en de eerste die is gebaseerd op de succesvolle internationale HEMA formule (HINT) (bron: persbericht).

Het  concept heeft de verschillende leefruimtes in een huis als uitgangspunt. In deze winkel zijn dat: eten en drinken, dames, heren, bureau, onderweg, wonen. Op deze manier vindt de klant makkelijk zijn weg in de winkel, ook als deze er voor het eerst is. In de HEMA winkel op Utrecht CS is een vast basis-assortiment van zaken die je nodig hebt onderweg, zoals nog even snel een nieuwe panty, telefoonkabeltje, paraplu of lippenstift en iets lekkers voor op reis. Maar ook dat wat je nodig hebt als je ’s avonds thuis komt, zoals een maaltijdsalade of een lekker flesje wijn.

Tjeerd Jegen, CEO HEMA: ‘De teller staat nu op maar liefst 700 winkels in 7 landen. HEMA is een echt internationaal bedrijf geworden. Het is extra leuk dat de 700ste vestiging in Nederland is en op een unieke locatie: Utrecht CS.’ Barend Kuenen, directeur Retail en Services NS Stations: ‘HEMA is een formule die goed aansluit bij de wensen van onze reizigers. Door stations te voorzien van aantrekkelijke winkels en voorzieningen, kunnen reizigers van reistijd meer eigen tijd te maken.’ Het Centraal Station van Utrecht ondergaat een enorme transformatie. Per jaar maken er jaarlijks zo’n 88 miljoen mensen gebruik van het station. Dit aantal neemt naar verwachting toe tot zo’n 100 miljoen reizigers in 2030. Utrecht Centraal wordt vanaf 2016 de plek waar trein, bus en tram naadloos op elkaar aansluiten.

Lees ook:Nieuw metrostation Rotterdam CS geopend
Lees ook:Maandag 1 februari: officiële opening station Den Haag Nieuw Centraal
Lees ook:Opening El HEMA in de Beurs van Berlage
Lees ook:Utrecht dit weekend slecht bereikbaar met de trein
Lees ook:Proef met instapzones op sprinter-stations tussen Amsterdam Centraal en Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>