Koning Winter deelt voorzichtig eerste tikje uit

Koning Winter deelt komend weekend voorzichtig een eerste tikje uit (januari 2017: klik hier). Na een lange periode van zacht herfstweer en de eerste herfststorm wordt het kouder. De temperaturen zakken naar tussen de 1 en 6 graden en vanaf maandag kan het kwik onder het vriespunt uitkomen. In Limburgs kan hier en daar natte sneeuw vallen.

De kustprovincies kunnen zaterdag onweer en hagel verwachten. Echte sneeuw is nog niet in aantocht. ‘Wel felle buitjes met onweer en korrelhagel en misschien heel af en toe een klodder natte sneeuw’, zegt Michiel Severin van Weerplaza. Vanaf dinsdag stijgen de temperaturen weer naar normaal voor de tijd van het jaar (5 tot 8 graden). In de Alpen bezorgt een koude luchtstroom uit het noorden een pak sneeuw. De meeste dalen zijn nu nog groen,. maar dat gaat dit weekend veranderen.

Lees ook:Koning Winter komt eraan
Lees ook:April doet wat hij wil: sneeuw en vorst op komst
Lees ook:Lenteweer in aantocht
Lees ook:Zondag code geel: kans op sneeuw
Lees ook:Winter in aantocht: nachtvorst, kans op sneeuw en gladheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>