Chaos in Amsterdam-Zuid na gesprongen waterleiding, VUmc dicht

Een gesprongen waterleiding in de Van Boechorststraat in Amsterdam-Zuid heeft grote chaos in en rondom het VUmc veroorzaakt. Hele straten zijn onder water gelopen en in delen van het ziekenhuis is de stroom uitgevallen. Daardoor zijn een aantal liften uitvallen, de website uitgevallen en zijn operaties onderbroken en uitgesteld. Het VUmc heeft al haar acute afdelingen en de polikliniek gesloten.

Er heerst chaos bij het ziekenhuis en patiënten worden geëvacueerd. Voor het ziekenhuis staan lange rijen ambulances om de patiënten naar andere ziekenhuizen te vervoeren. Waternet heeft gemeld dat tijdens werkzaamheden een grote drinkwaterleiding is geraakt.

Update rond 13.30 uur: het beddenhuis gaat zeker een week dicht; alle (500) patiënten worden geëvacueerd en naar andere ziekenhuizen in Amsterdam en de regio vervoerd. De voornaamste reden is dat het ziekenhuis geen schoon water kan garanderen, zei bestuursvoorzitter Wouter Bos tijdens een persconferentie. Voor familieleden is een noodnummer in werking gesteld: 0800-0200998.

Lees ook:Gevaarlijke darmbacterie in Brabant
Lees ook:Wereld Diabetes Dag
Lees ook:Gigantische stroomstoring in grote delen van Noord-Holland
Lees ook:Grote brand in Rotterdam
Lees ook:30.000 kankerpatiënten per dag geholpen met medische isotopen uit Petten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>