Boekenweek 2015 – ‘Waanzin, te gek voor woorden’

Zaterdag 7 tot en met zondag 15 maart vindt de 80e Boekenweek plaats (2016: klik hier). Thema dit jaar is ‘Waanzin, te gek voor woorden’. Ieder jaar schrijft een auteur het Boekenweekgeschenk, gratis bij aankoop van tenminste € 12,50 aan boeken: dit keer is dat de Vlaamse auteur Dimitri Verhulst (1972) met ‘De zomer hou je ook niet tegen’. Dat boek geldt zondag 15 maart als geldig vervoersbewijs in de trein.

De Boekenweek wordt sinds 1946 traditioneel geopend met het Boekenbal, op vrijdag 6 maart in de Stadsschouwburg in Amsterdam.  Hier komt de fine fleur van (al dan niet literair) Nederland samen. Het publiek kan naar het slotfeest (het Boekenbal voor de lezers) op zaterdag 14 maart in De Lichtfabriek in Haarlem.

De Boekenweek promoot sinds 1932 tien dagen in maart het (Nederlandse) boek, met lezingen, signeersessies en debatten in het hele land. Naast het Boekenweekgeschenk verschijnt het Boekenweekessay (voor 2,50 euro in de boekhandel te koop), dit jaar ‘Waanzin in de wereldliteratuur’ van Pieter Steinz, een rondleiding door ‘het dolhuis van de wereldliteratuur. Deelnemende openbare bibliotheken geven een boekenweekbundel cadeau, dit jaar ‘Te gek voor woorden’.

De bundel is verbonden met de Boekenweek Schrijfwedstrijd. Deelnemers kunnen met een verhaal van maximaal 1.000 woorden schrijven met als thema ‘waanzin’ een ‘waanzinnige reis naar IJsland met Ronald Giphart’ winnen. De Boekenweek vindt voor de tweede keer tegelijkertijd in Nederland en Vlaanderen plaats.

Lees ook:Boekenweek 2017 – thema ‘Verboden vruchten’
Lees ook:Boekenweek 2014 gaat van start met Boekenbal
Lees ook:Boekenweek 2011 – Geschreven portretten
Lees ook:Boekenweek 2016: ‘Was ich noch zu sagen hätte’
Lees ook:Boekenweek 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>