De trein dendert nooit meer bovengronds door Delft

Zaterdagnacht heeft Delft afscheid genomen van de bovengrondse trein. Een 2,3 kilometer lange spoortunnel vervangt het spoorviaduct, dat sinds halverwege de jaren zestig de stad doormidden sneed. Op zaterdag 28 februari gaat de tunnel officieel voor het publiek open, inclusief het nieuwe ondergrondse station.

Tussen 22 en 27 februari rijden er geen treinen tussen Schiedam en Den Haag Holland Spoor en worden reizigers met bussen vervoerd. ProRail gaat dan het bestaande spoor aansluiten op het spoor in de tunnel. De binnenstad van Delft ondergaat een ware metamorfose, als het spoorviaduct is afgebroken. De sloop begint in maart. Het monumentale stationsgebouw krijgt een horecafunctie.

Lees ook:Tot morgen geen treinen Zwolle-Amersfoort
Lees ook:Treinen rond Utrecht rijden weer normaal
Lees ook:Treinverkeer Randstad een puinhoop
Lees ook:Treinverkeer bij Utrecht ernstig ontregeld
Lees ook:Deel perron station Tilburg stort in: één zwaar gewonde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>