Amsterdamse rondvaartrederij Lovers wordt verkocht

Karel Lovers verkoopt de Amsterdamse rondvaartrederij Lovers, die zijn vader zestig jaar geleden heeft opgericht. Branchegenoten Rederij ‘t Smidtje en Tours & Tickets nemen de rederij met 23 boten, dochter Watertaxi en ticketactiviteit Lovers Transportainment op Schiphol over. Hoeveel ervoor is betaald, wordt niet bekendgemaakt. Karel Lovers (68) is de tweede generatie in het bedrijf. ‘Ik zit al vijftig jaar in de rondvaart. Dat houdt een keer op.’

Zie ook: Late Rembrandt in Rijksmuseum

Zijn kinderen ‘hebben geen interesse in de kern van het bedrijf, de rondvaart business’. Jongste zoon Quinten zet Lovers-dochter Powerzone (lasergamen en bowlen) zelfstandig door. ‘Voor mij stond bovenaan dat de rederij Lovers moet blijven heten en dat het personeel helemaal meegaat. Dat is gelukt’, aldus Karel Lovers. In 1990 richtte hij Lovers Rail op, de eerste concurrent van de NS op het spoor, met een trein tussen Amsterdam en IJmuiden-strand en de Keukenhof-expres. Het was geen commercieel succes en stopte in 1999. Rederij ‘t Smidtje begon in 2001 met één salonboot, heeft er inmiddels achttien en wordt met de overname in één klap de grootste rondvaartrederij in de stad.

Lees ook:Niki Terpstra krijgt zaterdag rondvaart door Amsterdam
Lees ook:Drijvende bus Floating Dutchman in Amsterdam
Lees ook:Joop van den Ende ziek van vastgoedfraude
Lees ook:Vogelgriep bij Zeewolde vastgesteld
Lees ook:Terschelling heeft tweede veerdienst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>